Grote Werken is genomineerd voor de Erfgoed Gouden Gelderse Roos!

Het project “Grote Werken komt tot leven” is genomineerd voor de Erfgoedprijs Gouden Gelderse Roos! Stemmen kan vanaf nu via www.erfgoedgelderland.nl/gelderseroos. Stem jij op ons?

Heel historisch Maas en Waal komt samen in het project ‘Grote Werken komt tot leven’. Dit project is aangemeld voor de Gouden Gelderse Roos, dé erfgoedprijs van Gelderland! Grote Werken komt tot leven is een educatief en theatraal project. De basisscholen van de gemeenten Druten en West Maas en Waal gaan aan de slag met de geschiedenis van eigen dorp en regio aan de hand van het lesboek Grote Werken Junior – Van dorp tot dorp. De scholen geven een eigen invulling aan dit project. Geschiedenisdocent Martijn Vermeulen van het Pax Christi College trekt met een aantal scholieren het gebied in en gaat op bezoek op historische locaties, na een symposium in het Agora Theater. De leerlingen maken een film over hun ervaringen. Ook is er een leerlingenvoorstelling of presentatiedag voorzien.

‘Grote Werken komt tot leven’ vindt zijn hoogtepunt in een historische dag met twee voorstellingen in datzelfde Agora Theater. Dan wordt de bezoeker een boordevol programma geboden: lezingen, films, historische liederen in het dialect, een quiz, eten uit grootmoeders tijd, een expositie van historische foto’s, een show van streekdracht, een toonkamer met meubels en spullen van 100 jaar geleden en een grote informatiemarkt waaraan bijna alle historische en heemkundeverenigingen uit Maas en Waal deelnemen.

‘Grote Werken komt tot leven’ is een initiatief van het Agora Theater, Historische Vereniging Tweestromenland, cultureel centrum D’n Bogerd, Dronio en Peter Deurloo.

Het project is aangemeld voor de Gouden Gelderse Roos van de prijs van Erfgoed Gelderland voor het beste historische project van het jaar. Wij zouden het zeer op prijs stellen als u wil stemmen op ons project.

Voor de duidelijkheid: je stemt niet voor het boek Grote Werken, maar voor het historische project.

Alvast onze hartelijke dank,

Namens de projectgroep ‘Grote Werken komt tot leven’, Jan Uitdehaag (Agora Theater), Natalie van der Aa (Agora Theater), Niels Gijsbers (D’n Bogerd), Bart van Kraaij (D’n Bogerd), Cobie Gommers (Historische Vereniging Tweestromenland), Antoon Gerlag (Dronio), Peter Deurloo (auteur Grote Werken)